Cote d'Azur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het mondaine Saint-Tropez

Cote d'Azur,
Frankrijk


Toen ik in Saint-Tropez was leek het me leuk om een vliegtuig te huren (C-172) en de omgeving eens van boven te aanschouwen. Dat kon vanaf La Môle, het vliegveld van Saint-Tropez. Ik had mijn moeder overtuigd om mee te vliegen en die heeft de schrik nog in de benen zitten van die vlucht.

De startbaan is dan wel vrij lang maar wordt begrensd door bergen. Dus voor de take-off moet je vol gas geven met de voeten op de remmen. Je bouwt dan vermogen op en op een gegeven moment laat je alles los en word je als het ware gekatapulteerd richting bergen. Steile klim, scherpe bocht naar rechts om de berg te ontwijken, veel turbulentie en mijn moeder werd niet heel erg blij van de raampjes van de oude kist die open en dicht klapperden door de schokken. Boven eenmaal was het rustig en absoluut schitterend om over de stad heen te vliegen en de omgeving te verkennen. Snel een paar fotootjes tussendoor zoals deze.

Na de magische rust was de landing wel weer een uitdaging. Nog een berg tijdens de approach die je weer moest ontwijken, maar erg leuk. Mijn ouders heb ik vorige maand weer meegenomen voor een dagje vliegen naar Texel. Ze durven gelukkig weer :)