Cote d'Azur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marseille design loft

Cote d'Azur,
Frankrijk


Het is bijna 12 's nachts wanneer Agnès, eigenaresse van het dak boven ons hoofd de komende de drie dagen, belt of we veilig aangekomen zijn. Haar Frenglish begeleidt ons door de donkere, schuimende straten van de stad waarin we net zijn aangekomen. Een klein kwartiertje na aankomst op Gare St. Charles staan we voor de deur van haar historische design loft in hartje Marseille.

Marseille, zoals zo veel havensteden, lijkt een tikkeltje ruw op het eerste gezicht. Maar het zijn mensen zoals Agnès die de stad de warmte van de Mediterrane geven. Zoals zij zijn er veel hier en we komen al snel om in tips, trucs, eetadressen, bars, concerttips, architectuur, kunst, mode en nog veel meer kleine cadeautjes.

De Marseillais zijn duidelijk trots op hun stad. Terecht kunnen we concluderen na een lang weekend dat we deels doorbrengen op het dakterrasje van 61 Rue Senac de Meilhan. Vanuit deze smaakvol ingerichte basis met een mix van Zweeds design en vintage meubels midden in een opkomende wijk en op loopafstand van de oude haven, de historische binnenstad en het centraal station, verkennen we de stad.

Een stad die uitstekende bestemming blijkt te zijn. Inwoners van Marseille zijn warm en vriendelijk en vormen een kleurrijke smeltkroes van al het goede wat onze wereld te bieden heeft. Dankzij haar internationale oriëntatie als een eeuwen (millennia) oude haven, massale immigratie en een grote inspanning van de Franse regering, biedt Marseille mucho en more voor iedereen die van cultuur, eten, mode, urban adventure en, dankzij een mini archipel recht tegenover de stad, ook de natuur.

Design loft ([url="http://journeylism.nl/sleeping-in-cultural-hip-foodie-marseille-in-a-historic-design-boutique-loft/" target="_blank"]klik hier voor foto's[/url])
61 Rue Sénac de Meilhan
Marseille
Provence-Alpes-Côte d'Azur 13001
Frankrijk
W: [url="http://www.airbnb.com/rooms/457171" target="_blank"]www.airbnb.com/rooms/457171[/url]