Cote d'Azur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Botenmassa

Cote d'Azur,
Frankrijk


oude haven, de grote aantrekking van Saint-Tropez. Pittoreske haven waar arm, rijk, plaatselijke bewoners en toeristen elkaar ontmoeten. Met typische huizen in gele pastelkleuren en in bleke kleur geschilderde vensterluiken met lamellen. Aan de kade zijn de mooiste jachten aangemeerd. De ronde toren van de kerk van Saint-Tropez kan je zien vanaf de haven en maakt deel uit van het typische aanzicht van de haven van Saint-Tropez.
De oude haven van Saint-Tropez is de beste plaats van de Côte d'Azur om jachten te zien vertrekken en aankomen. De jachten komen er het best tot hun uiting in deze relatief kleine haven met als achtergrond de kleurrijke oude provencaalse huizen en de koepel van de geel-oranje kerk. Het is een fraai schouwspel de boten te zien (aankomen en vertrekken) en je kan dit comfortabel doen vanaf de terrasjes die er recht tegenover liggen. Je kan ook gewoon op de kade toekijken. (bron: WikiTravel)

De luxe in Saint-Tropez is decadent maar als je buiten het hoogseizoen gaat kan je het oude provinciale kuststadje bewonderen met al zijn charme in een rustige sfeer. Voor sommige mensen is het een absolute must, anderen rijden er liever met een grote boog omheen!