Cordes-sur-Ciel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cordes in de avond

Cordes-sur-Ciel,
Frankrijk


Ooit na lang zoeken een mooie plek gevonden waar je een prachtige zonsondergang vast kunt leggen (zie mijn andere foto's van Cordes-sur-Ciel). Later nog een keer terug gegaan om het nog eens te proberen. Helaas was de lucht niet zo mooi als toen maar tijdens het bijna-blauwe-uurtje levert de strook gele lucht en de lampen die aan gegaan zijn toch een leuk plaatje op.

Cordes-sur-Ciel is een vestingstadje aan de voet van de Franse Pyreneeën in het departement Tarn. Het wordt gezien als één van de mooiste (kunstenaars)dorpjes van Frankrijk en tevens de mooiste bastide. Het dorpje bestaat uit drie ringmuren, elk met zijn eigen toegangspoort. Het laat duidelijk de groei en ontwikkelingzien. In de loop der tijd ontwikkelde Cordes zich tot een welvarende handelsstad wat je heden ten dage kan zien aan de mooie gotische huizen in de hoofdstraat.

De plek met het mooie uitzicht kan je vinden op een heuvel ten westen van Cordes. Je volgt de D7 (Avenue de Republique) richting westen tot je in een flauwe bocht een klein parkeerplaatsje ziet. Daar parkeer je de auto en loop je het wandelpad op dat daar begint. Er staat ook een bordje bij waarop staat dat er paragliding gedaan kan worden. Aan het einde van het wandelpad bevindt zich het uitzichtspunt. Het is slechts een paar minuten lopen. Ik heb de plek zo goed mogeljk op de bijbehorende kaart aan gegeven (alhoewel je die helaas niet kan zien bij het bekijken van de foto)