Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Landschaftspark Duisburg

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Het Ruhrgebied, net over de grens is niet het mooiste stukje Duitsland. Toch zijn er zeer bijzondere cultuur historische plaatsen te bezoeken. Zo is er Landschaftspark Duisburg. Omringt door de vele snelwegen die te vinden zijn rondom de groten steden als Duisburg, Essen en Oberhausen vindt je deze voormalige hoog- en staalovens, gesloten sinds 1985, omringt door parken en grasvelden.

Op mooie lente- en zomerdagen is het er heerlijk toeven. Er is muziek, je kunt er eten, wandelen en fietsen. Je kunt er zelfs duiken! De oude staalovens kan je beklimmen en op eigen gelegenheid verdwalen tussen staal en beton. 'S Avonds is alles mooi verlicht, een artistieke touch gecreëerd door een Engelse kunstenaar.

Ook in Oberhausen is een bijzondere locatie, de Gas-O-Meter. Een oude gasopslagtank van meer dan 100 meter hoog. Hier worden diverse tentoonstellingen georganiseerd en wanneer je eenmaal binnenkomt wordt je overweld van de grootsheid van deze oude opslagtank. Met een glazenlift kan je helemaal naar boven, je voelt je net Abeltje.

Kortom, ga eens kijken in dit gebied van bebouwing, snelwegen en fabrieken. Op de terugweg is het leuk om te overnachten in de gezellige steden Keulen, Acken of Maastricht.