Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met de rurh topcard een jaar lang gratis diverse dierentuinen, musea, (water-/ klim- /winter) sportactiviteiten doen.

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Deze tip is met name heel erg geschikt voor mensen die in Oost Brabant of Limburg wonen of voor diegene die in Noord-Rijnland-Westfalen op vakantie gaan.

Je kunt via de website [url="http://www.ruhrtopcard.de/" target="_blank"]http://www.ruhrtopcard.de[/url]/ deze pas bestellen die je recht geeft op het gratis bezoek aan meer dan 90 attracties in het Ruhrgebied, een deel van Sauerland en Neder Rijn.
Dierentuinen, zwembaden en spa's, cruises en musea bieden, voor één keer per jaar/per persoon, gratis entree.
Daaronder vallen ook waterskilessen-, klimmuren, en een rodelbaan of bepaalde ritten met de trein.
Maar daarnaast kun je ook met 50% korting naar themaparken zoals "Movie Park Germany", Fort Fun Abenteuerland " of de grootste overdekte skibaan van Europa in Botrop.
De kaart geld voor een kalenderjaar en kost 47.90 euro voor een volwassene. De waarde overstijgt echter ruim de 400 euro.
Op dit moment koop je hem met 10 euro korting.

Zelf ben ik al naar diverse dierentuinen geweest waaronder reptielenzoo , heb ik de Romeinse opgravingen van Xanten bezocht (met een prachtig museum), met 50% korting gedineerd en heb ik al heerlijke boottochtjes gemaakt. Aanraders zijn ook Sealife in Oberhausen en de expositie in de Gasometer aldaar. En voor liefhebbers zijn er zeer interessante musea op het industriele gebied te zien. En de overdekte skibaan in Botrop kan ik iedereen aanbevelen, drankjes en eten zijn er de hele dag bij inbegrepen.

Nieuwsgierig geworden, kijk zelf op de site voor alle mogelijkheden. Er zijn er teveel om op te noemen.