Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jeuk

Noord Rijnland-Westfalen,
Duitsland


Deze foto is genomen op het eilandje Dune. Dit Duitse waddeneilandje is met een pontje in 10 minuten te bereiken van het bekendere (rots)eiland Helgoland. In juni is het in Helgoland druk met vogelaars, want dan komen de Jan van Genten uit het ei. Deze vogels broeden samen met zeekoeten tegen de rotsen van Helgoland. In Heelgoland heb je volop overnachtingsmogelijkheden.
Dune is heel anders. Dit is een zandeiland. Je kunt hier twee soorten zeehonden zien. Naast de "gewone"zeehond vind je hier ook de veel grotere grijze zeehond. Ook is er op het eiland een groete meeuwenbroedkolonie. Ook de kleintjes van de meeuwen komen meestal in juni uit het ei. De meeuwen bewaken hun kroost fel en kunnen rakelings over je heen scheren.
De zeehonden van Dune zijn op zich dicht te benaderen. Officieel moet je 30 meter afstand houden. Als je echter rustig in het zand gaat zitten met vloed komen ze lekker dichtbij. Deze zeehond was zich uitgebreid aan het krabben en had steeds zijn ogen dichtgeknepen. Gelukkig deed hij op een gegeven moment zijn ogen open. En die grote ogen blijven vertederend om te zien.