Griekse kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Steenmannetjes

Griekse kust,
Cyprus


Af en toe komt het voor dat je ergens in een vreemde en onbekende stad loopt en je ziet iets dat je aan het denken zet. Ik heb dat wanneer ik bungelende schoenen zie hangen aan telefoonlijnen of hoogspanningskabels… geen idee! Ook heb ik dit met van die gestapelde stenen die ik geregeld zie… ook nu geen idee! Dat zijn van die dingen waar je aan blijft denken, nog net zo dat je er niet van kan slapen. Het houdt me toch wel bezig en ga dan, wanneer de kans er is, op zoek. Lees: GOOGLE!

Een steenmannetje is een stapel van natuursteen. Steenmannetjes komen wereldwijd voor. Vaak komt de conische vorm voor, zoals een kegel, maar er komen ook andere vormen voor.
Een steenmannetje wordt wel gebruikt om een pad of de top van een heuvel te markeren. In het verleden zouden reizigers die onherbergzame gebieden doorkruisten, de gewoonte hebben gehad om onderweg stenen op te rapen en toe te voegen aan het eerstkomende steenmannetje dat ze tegenkwamen. Vooral in het mistige klimaat van Engeland, Schotland, Wales of de hoogvlaktes in Scandinavië waar paden niet of nauwelijks zijn te herkennen zijn deze steenmannetjes bijzonder nuttig om de weg te kunnen vinden. Men loopt van het ene steenmannetje naar het volgende (zichtbare) steenmannetje. Ook in bergachtige gebieden worden steenmannetjes veel gebruikt. (bron: Wikipedia) Het is dus zoals de broodkruimeltjes van Hans en Grietje.

Nu zal het voor veel toeristen een soort van ontspanning zijn… een mooier/groter steenmannetje bouwen dan die er reeds staan.