Bosnië-Herzegovina

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantie met toegevoegde waarde!

Bosnië-Herzegovina


Wil je wel eens iets anders doen tijdens je vakantie? Er een extra dimensie toevoegen én tegelijkertijd wat betekenen voor de lokale bevolking? Dan is dit misschien iets voor jou:

De kleinschalige Nederlandse organisatie [url="http://www.make-sense.eu/" target="_blank"]Make Sense[/url] organiseert elk jaar een trip naar Bosnië-Herzegovina, waar ze in Doboj of directe omgeving gerichte hulp brengen, toegespitst op de behoeften van een specifieke familie of organisatie. Geen druppel op de gloeiende plaat, maar concrete projecten, waar de mensen direct en langdurig profijt van hebben.

Als gevolg van de oorlog leven er in Bosnië nog steeds veel mensen op en onder de armoedegrens. Velen zijn door bombardementen hun huizen kwijt geraakt en hele dorpen zijn van de kaart geveegd. Tot op de dag van vandaag is er veel tastbaar leed, waar met geld en handen uit de mouwen een oplossing voor gecreëerd kan worden.

Je kunt je als vrijwilliger aanmelden voor deze projecten. In de regel is er behoefte aan (ervaren) klussers, mensen die de handen uit de mouwen willen steken, maar bijvoorbeeld ook aan een kok en een koksmaatje om het klusteam en de lokale bouwvakkers te ondersteunen.
Als vrijwilliger betaal je een bijdrage voor de reis- en verblijfskosten en je maaltijden. De projecten beslaan meestal een periode van een week.

Uitgebreide informatie over de projecten van Make Sense is beschikbaar op hun [url="http://www.make-sense.eu/" target="_blank"]website[/url].

Zo maak je op een bijzondere en vaak aangrijpende manier kennis met het land en de mensen.
Uit eigen ervaring kan ik je verzekeren dat je een week als deze niet snel zult vergeten! En dat je met je moe en voldaan naar huis zult terugreizen!