Vlaams-Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Salva Mater

Vlaams-Brabant,
België


Ik ben ondertussen gebeten door de Urbex-microbe .. tussen 2 reisjes in is dit een heel leuke manier om toch met fotografie bezig te zijn, en je komt ook nog eens ergens in eigen land of buurland.
De foto is gemaakt in het Salva Mater instituut in Bierbeek, nabij de stad Leuven; het is een oud en verlaten psychiatrisch ziekenhuis en een heel bekende locatie in urbex-kringen. Het was een heel groot complex van verschillende paviljoenen temidden van een naargeestig oud park, waar sommige bomen eeuwenoud lijken te zijn en erg grillige en akelige vormen hebben aangenomen; voor een psychiatrische patiënt met psychosen geen leuke omgeving dacht ik zo ..
Het enige paviljoen dat nog te betreden is, is het St Ceciila paviljoen, de rest is al gerenoveerd of staat ervoor klaar. Het St Cecilia paviljoen is helaas ook al ten prooi gevallen aan de onvermijdelijke vernielingen, en is in geen al te beste staat meer; voorzichtigheid is dan ook geboden! Er staat hier en daar nog wat bemeubeling en er hebben enkele fotografen wat in scène gezet, wat de sfeer binnenin het paviljoen nog wat meer bijzonder maakt .. Wil je dit nog bezoeken, moet je snel zijn, want ook dit paviljoen staat klaar voor renovatie.