Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het nieuwe Havenhuis

Antwerpen,
België


Het nieuwe Havenhuis in Antwerpen is een feit. Het glazen 'schip' is al van ver te zien als je op de ring van Antwerpen rijdt. Het is een bijzonder bouwwerk, maar past prima in het havengebied. Laat dat maar over aan Zaha Hadid Architects, die de prijs hebben gewonnen met hun ontwerp en dus de uitvoering mochten doen.
Ik had in februari j.l op de site van het nieuwe Havengebouw gezien dat er individuele- en groepsrondleidingen worden georganiseerd en heb meteen gereserveerd. En jawel, ik had kaarten voor... juli. Het is dus erg populair onder bezoekers!
Het glazen gebouw is op een voormalige brandweerkazerne geplaatst en kijkt uit over een klein deel van de enorme Antwerpse haven. Als je in Antwerpen bent en je hebt interesse in architectuur, dan is dit wel een aanrader. De gids vertelt 1,5u over het gebouw en je bezoekt verschillende etages. Wij vonden het leuk, interessant en waren onder de indruk van dit moderne gebouw, maar willen het voor geen goud als werkplek... Maar oordeel zelf, smaken verschillen.
Het nieuwe Havenhuis ligt aan het Zaha Hadidplein en je kan gratis parkeren aan de Mexicostraat (naast restaurant het Pomphuis). Makkelijk te bereiken vanaf de ring, nabij bioscopencomplex Kinepolis en op wandelafstand van het MAS, dat je vanaf het nieuwe Havenhuis net niet kan zien. Individuele rondleiding (max. 20 pers.) is E 10 p.p.