Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antwerpen - Middagvertier in de Kloosterstraat

Antwerpen,
België


Onlangs was het weer eens tijd voor een bezoekje aan mijn favoriete stad, Antwerpen.
Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van drukke winkelstraten met de alom bekende merken, de Meir wordt wat mij betreft dan ook overgeslagen;)
Zelf wandel ik graag rond bij de Groenplaats en omgeving.
Na de Nationalestraat uitgelopen te hebben, was het tijd voor een nieuw, voor mij nog onbekend stukje Antwerpen. Een collega tipte de Kloosterstraat en daar wilde ik wel eens een kijkje nemen.
Wat een geweldige straat is dat! Je vindt er erg veel winkels op het gebied van antiek, brocante en de industrial look voor in huis. Daarnaast zijn er ook een aantal leuke stops voor een drankje en een hapje. Kun je er terecht voor een nieuwe (aparte) outfit, sieraden en kunst. En mocht je een theeleut zijn, zoals ik, dan heeft Qualitea Time een vele-gele-grote-blikken-tellende-heerlijk-geurende-collectie tot zijn beschikking. Na je neus een definitieve keuze te hebben laten maken uit de oorstrelende smaakcombinaties, krijg je de thee mee in fancy goudkleurige zakjes (in het kader van het oog wil ook wat...) Je kunt er overigens ook gewoon 'n kopje thee drinken hoor ;)
Peter en ik waren het meest weg van een stukje straat waarbij je zigzaggend van de ene naar de andere nostalgische woonshop kon hoppen. Biazastore was onze favoriet, met zijn stoere hout/metalen meubels. Al snel stond de halve inboedel op ons wensenlijstje, het was dat het budget ontoereikend was... We kochten een '2' (zijnde ons huisnummer) gemaakt van een oud olievat en dan blijkt een kinderhand toch snel gevuld te zijn ;)
Tot slot nog een foto, want het pand zelf ik ook een plaatje wat mij betreft ;)
Kortom een middag vol vertier in de Kloosterstraat, wat ons betreft!