Tirana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kasteel/museum Skanderbeg

Tirana,
Albanië


Hier zie je een gedeelte van de ingang van het kolossale kasteel, tevens museum.

Het nationale museum "GJ. K. Skanderbeg" werd ingehuldigd op 1 november 1982, gebouwd in het Kruja kasteel. De architecten van het museum zijn Pranvera Hoxha en Pirro Vaso.

Het museum is gebouwd in Kruja want het was het centrum van de Albanese epos in de vijftiende eeuw in de oorlog tegen het Ottomanen. Drie belegeringen (1450, 1466, 1467) mislukken en de Ottomanen veroverden het kasteel alleen in het jaar 1478.

Het museum bevat geschiedenis, architectuur en kunst in één. Er zijn historische architectonische elementen zoals de zware zuilen en stenen bogen. Kunst exposities, steen en hout gravures, prachtige schilderijen.

De openingstijden zijn 9:00-13:00 & 15:00-18:00. Gesloten op maandag.
Tijdens de maanden: mei, juni, juli, augustus, september, 8:00-13:00 & 16:00-19:00

Echt een aanrader om te bezoeken. Officieel mag je alleen in de hal foto's maken, overal in het museum hangen bewakingscamera's. Maar ik ben (natuurlijk) weer 'stout' geweest en zal later ook stiekeme foto's plaatsen :-)

Jammer genoeg moest ik de mensen wel 'halveren' want anders kreeg ik het gebouw er niet helemaal op. Je kan ook niet op een afstand foto's maken want het ligt op een hoogte en dan mis je weer de deur :-(