Noord Albanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koe en verkeerstekens

Noord Albanië,
Albanië


In navolging van RR Frans van de Graaf, plaats ik ook maar eens een foto van het oude Albanië. Dit is op de oude weg van Tirana naar Peshkopi. In een van de bochten op een grote betonnen muur staan alle verkeersborden die je maar kunt bedenken afgebeeld. Een koe ligt erbij en lijkt nogal ongeïnteresseerd in al die wetenschap.

Verkeersborden hadden in die tijd overigens niet heel veel nut want bijna niemand had er een auto en zelfs de meeste politiemensen hadden geen rijbewijs.

Bij deze plek werden we een keer middels een fluitsignaal staande gehouden door een wetsdienaar. Hij vertelt ons gewichtig dat we te hard rijden. De chauffeur spreekt hem uiteraard tegen en vraagt hem hoe hij dat heeft kunnen meten. Uiteindelijk zegt de politieman dat hij denkt dat we te hard reden, het niet helemaal zeker weet maar dat we wel een boete moeten betalen. Om de hoogte van de bekeuring vast te stellen vraagt hij hoeveel geld we bij ons hebben. Berooid kijken we hem aan en antwoorden dat we helemaal geen geld op zak hebben. Teleurgesteld stamelt hij nog dat hij op die manier toch geen boete op kan leggen, schudt ons allemaal de hand en wenst ons verder een goede reis.