Noord Albanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In opspraak

Noord Albanië,
Albanië


Een erg bijzondere foto voor mij omdat deze op de cover staat van mijn boek 'Reizen door landen in opspraak'. Het is altijd lastig om een juiste, pakkende cover te kiezen voor een boek. In mijn geval zijn er heel wat ontwerpen gemaakt met verschillende foto's, van zee, van oerwouden en van woestijnen. Maar deze won het wat mij betreft: een foto die ik heb genomen in Noord-Albanië.

Het gebergte is ruig en desolaat, hetgeen staat voor de moeilijkheid van de missies in die landen in opspraak. Mijn auto rijdt beneden over een slecht begaanbare weg en voert het beschermde teken van het Internationale Rode Kruis. Het staat voor een stukje eenzaamheid in den vreemde. Jammer genoeg wordt het rode teken ook af en toe als schietschijf gebruikt.

De kleur van het gebergte is wat donker. In mijn boek komen dan ook regelmatig de donkere kanten van de mens naar boven, alhoewel er in die jaren ook genoeg momenten van trots en plezier waren. Meer foto's zijn te zien via mijn website: http://www.ecritures.nu/albums/3