Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dalat Easyrider

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam,
Vietnam


Ik heb over dit onderwerp al een aantal tips gelezen, maar ik wil nog een website toevoegen en natuurlijk melden dat dit een MUST is als je Vietnam bezoekt.
Achterop de motor is een geweldige manier van rondtrekken in Vietnam. Met de bus vanuit Ho Chi Minh kwamen we aan in Dalat. Daar stonden 2 [url="http://www.dalat-easyrider.com.vn/Websites/English/default.aspx" target="_blank"]easyriders[/url] ons op te wachten namens het hostel dat we geboekt hadden. Je kunt ze herkennen aan een blauw/zwarte jas. Er zijn natuurlijk meer easyriders maar over deze organisatie heb ik niks dan goeds gehoord, zeer betrouwbaar. Onze 'drivers' heten Eagle en Lam. Ze spreken uitstekend engels en kunnen je alles vertellen over de mensen, de natuur, het eten en de vietnamoorlog in deze regio.
Wij zijn in 3 dagen van Dalat naar het schiereiland Dam Mon gereden. Wij wilden namelijk naar Whale Island en vonden het onnodig om eerst naar Nha Trang te rijden. Het was geen probleem om de eindbestemming aan te passen. We hebben erg veel lol gehad, en ze hebben ons het echte leven in de hooglanden van Vietnam laten zien.
Dit was toch wel de leuke verrassing tijdens mijn reis in Vietnam (vooraf hadden we dit niet bedacht).