Ninh Binh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roeien in Trang An

Ninh Binh,
Vietnam


Wat zijn ze sterk de vrouwen in de roeiboten.Met hun voeten roeien de vrouwen op de sampans in Trang An. Ja écht, met hun voeten; om hun armen af en toe te ontzien tijdens de twee tot vier uur durende boottochtjes, met soms wel zes zware westerlingen aan boord.Officieel mogen ze niet meer met hun voeten roeien omdat de regering dit niet fraai vindt. Echter zien wij het toch zeker als een kunst!
Een beetje flexibele rug is overigens meegenomen; sommige grotten zijn zo laag dat je er plat op de bodem van de sampan doorheen moet.

In 2014 werd het schilderachtige landschap Trang An in Vietnam bijgeschreven op de UNESCO World Heritage lijst, waarmee Vietnam nu met 8 verschillende plekken op de lijst staat.
Trang An werd genomineerd op basis van haar culturele waarde en natuurlijk de uitzonderlijke schoonheid van het gebied.

De provincie waar Trang An ligt, ten zuidoosten van Hanoi, bestaat uit drie totaal verschillende landschappen - wetlands, kust delta’s en de hooglanden - waardoor het een zeer interessant en divers natuur gebied is om te bezoeken.
Wanneer je door Trang An reist, word je omringd door torenhoge kalksteen bergen, grotten, onderwater grotten, ondergelopen oerbossen, rivieren en een zeer divers ecosysteem. De bergen van Trang An lopen kriskras door het gebied, waardoor er 31 valleien zijn gecreëerd, waarvan vele zijn overstroomd. Hierdoor zijn er veel spectaculaire bezienswaardigheden in Trang An te zien, zoals verschillende onderwater grotten.
Zodra je door Trang An reist, verdwaal je in een land van mythen en fantasieën. En terwijl je aan het roeien bent door de Trang An grotten in de frisse lucht van de hooglanden wil je hier voor altijd blijven. Sla deze prachtige World Heritage Site dus niet over wanneer je een bezoek aan Vietnam brengt!