Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cham meisje

Mekong Delta,
Vietnam


In onze reis door Vietnam en Cambodja stond ook een boottocht over de Mekong op het programma. We voeren met een omgebouwde rijstboot van Ben Tre naar Chau Doc in 3 dagen. We hadden een transfer van Saigon naar Ben Tre ( ongeveer 2 uur rijden) om daar aan boord te gaan. We wisten niet wat we precies konden verwachten. De drie dagen en twee nachten brachten we door op onze privé boot. We hadden een veranda, een zitkamer, een slaapkamer, een badkamer en een terras op de boot. Het was de bedoeling dat we het leven op de rivier konden bekijken en diverse keren van boord zouden gaan om te wandelen en fietsen. Om dit te begeleiden was er naast het varend personeel, de kok en de bediening ook een gids/ reisleider aanwezig.
De excursies vielen wat in het water. De boot had in oktober (net na de moesson) moeite met stroomopwaarts varen en we waren dan ook overal later dan verwacht.
Desalniettemin was het toch een mooie en ontspannen ervaring.

Aangekomen in Chau Doc bezochten we de Cham minderheid. De Cham zijn moslim, hetgeen je bijna niet ziet in Vietnam.
Ze waren heel gastvrij en vroegen ons binnen. Er werden voorbereidingen getroffen voor een bruiloft. Dit meisje stond in een donkere deuropening en vond die buitenlanders wel amusant.