Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Echt bij vietnamezen thuis! Tri Ton homestay

Mekong Delta,
Vietnam


Vanuit HCMC met bus heen die geregeld was voor ons.
Na 7 uur kwamen we aan in Tri Ton en stonden Tai en zijn zus met de scooter op ons te wachten.
Het huis ligt aan matig drukke weg en je kijkt naar de heuvels. Iets verderop beginnen de rijstvelden al; prachtig groen! Voor het huis erf met bank en tafel onder mangoboom. Woont nog een broer op het erf met zijn vrouw en kinderen in golfplatenhuisje. Op het erf hele dag door bedrijvigheid; heerlijk om tussen te zitten en er deel van uit te maken!
In huis wonen naast Tai en zijn zus, nog een zus en haar dochter en nog de ouders van 75 jaar. Oma is slechtziend en slecht ter been en ligt veel in de hangmat. Opa gaat nog veel op pad en ook nog bij hem achter op de scooter gezeten. Ze hebben klein 'winkeltje' en komen dus regelmatig mensen wat kopen.
Lopen heel wat kinderen rond wat vooral voor onze dochter fantastisch was. overal in en uit.
Zijn met Tai en opa naar Bha Duc geweest; killingfieldsmemorial en tempel en naar Tup Duc; voormalige vietcongbasis. Beiden op ongeveer 30 min. rijden. Tevens paar x wandeling gemaakt. Als je naar buiten gaat en je slaat links af, kom je op gegeven moment aan je rechterkant bij een lange straat met eerst een tempel en veel vrouwen die met rijst bezig zijn. Ook kraampjes. Liepen daar als de kinderen uit school kwamen en hadden hele trits achter ons aan. Zien daar bijna nooit toeristen!
Je slaapt in ruime slaapkamer met 2 pers.bed, tv, airco. Eigen badkamertje. Toen wij er waren deed de douche het niet en maakten we gebruik van die op de andere slaapkamer. Voor ons geen probleem maar wij voelen ons ook snel 'vrij' bij iemand thuis.
Je eet met de pot mee. Veel fruit steeds!
Is allemaal basic.Maar wel fantastische plek met lieve mensen die alles voor je willlen doen.
Hebben hier genoten! Genieten vd omgeving en de mensen om je heen.
Hiervandaan zijn wij met taxi naar Chau Doc gegaan om naar Phnom Penh te gaan.