Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oom Ho waakt over Can Tho

Mekong Delta,
Vietnam


Can Tho ligt aan de oevers van de Haurivier (sông H?u), die deel uitmaakt van het stroomsysteem van de Mekong. De Mekong stroomt door zes landen en is een belangrijke verbinding met Laos, Thailand en Cambodja. Schepen transporteren er tot duizend ton en kunnen makkelijk van de voorgenoemde landen naar Can Tho varen.
Het is hier erg druk op de rivier, de havens liggen stroomopwaarts. Vanaf ons hotel zie ik de Rivier en
in een park aan de boulevard valt een zilverkleurig beeld van de Vietnamese Vader des Vaderlands Ho Chi Minh wel op. Oom Ho was oprichter van de Viet Minh, minister-president van Noord-Vietnam in 1954 en president van Noord-Vietnam van 1954 tot aan zijn dood in 1969. Zijn beeltenis is omringd door stervormige bloemperken en natuurlijk ontbreken de vlaggen niet.
Wij komen niet voor de havens, maar maken vanuit Can Tho een boottocht naar een drijvende fruitmarkt. Het is een soort groothandel, waar kleine handelaren met hun bootje het gewenste fruit komen kopen. De handelaren gebruiken een lange stok met een stuk fruit eraan als uithangbord. Wat tijdens de boottocht opviel was dat er nauwelijks vogels waren. Allemaal opgegeten.