Hué

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Whatchu lookin' at?

Hué,
Vietnam


Een monnikje in spé vastgelegd op de gevoelige plaat. Deze jongen wordt opgeleid tot een boeddhistische monnik in de Thien Mu Pagode in Hue. Aan de kleur van de 'jurk' en het haar kun je zien hoe ver de jongens zijn met hun 'opleiding'. Naar horen zeggen worden de jongens bij geboorte afgestaan door hun ouders om klaargestoomd te worden tot monnik. In dit tempelcomplex wonen en werken de monniken van alle leeftijden. Toen wij er waren was er een 'ceremonie' met boeddhistisch gezang: deze jonge monnik keek vaak nieuwsgierig onze kant op.

Het is een hele klim om naar de tempel te kunnen komen, maar het uitzicht is het waard. Je kijkt uit op de beroemde Parfum rivier van Hue met op de achtergrond typische Vietnamese bergen (veel groen erop). Het complex zelf is interessant om te zien voor wellicht voor een uurtje. Boeiend is ook dat de beroemde monnik Thich Quang Duc, die in 1963 als protest tegen het Vietnamese regime zichzelf in brand stak, hiervandaan kwam. De auto waarmee hij naar Saigon reed staat hier namelijk tentoongesteld.

Tip: als je niet goed ter been bent (of als het echt té heet is), huur dan bijv. via je hotel een privé chauffeur die je hierheen brengt. Wij hadden een privé chauffeur die ons ophaalde vanaf ons hotel en ons hierheen bracht + naar andere bezienswaardigheden (de tombes) in Hue. Uiteraard wachtte hij overal op ons en bracht hij ons ook terug naar het hotel. Omdat het rond de 43 graden was toen wij er waren, was dit geen overbodige luxe. Dit kostte 25 dollar.