Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Postkantoor Saigon

Ho Chi Minh stad (Saigon),
Vietnam


Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw dat sinds de voltooiing in 1880 niet meer is veranderd.
Het Centrale Postkantoor vindt u op Paris Commune Street 2, in district 1. Het Centrale Postkantoor ligt nabij het Diamond Plaza, een groot winkelcentrum in Ho Chi Minh City en de Notre Dame Kathedraal. Deze drie attracties maken dit stukje van Ho Chi Minhstad tot een voor toeristen populair gebied.
Het Centrale Postkantoor is één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Er is een sterke gotische invloed terug te zien. In de muren aan de buitenkant van het gebouw zijn de namen van de uitvinders in de telegrafische en elektrotechnische industrie gegraveerd.

Het gebouw is tussen 1886 en 1891 ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren en een beeld dat op de voordeur hangt.Een groot portret van Ho Chi Minh kijkt uit over het drukke komen en gaan van de mensen.

In de zijvleugels vindt u een kiosk met souvenirs en postzegels. Omdat Vietnamese postzegels niet zijn gegomd, staan er lijmpotten naast de deur.(bron:www.jtravel.nl)