Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wisseling van wacht.

Hanoi,
Vietnam


Wisseling van de wacht bij het Ho Chi Minh Mausoleum . Ho Chi Minh vocht jarenlang voor de onafhankelijkheid van Vietnam en een verenigd communistisch Vietnam. 2 september 1969 is hij op 79 jarige leeftijd. Ho Chi Min zou echter tot de dag van vandaag een toonaangevend figuur blijven.
Als eerbetoon werd hij na zijn overlijden ondergebracht in een groot granieten mausoleum in de hoofdstad Hanoi. Zijn lichaam werd met behulp van experts uit de Sovjet Unie gebalsemd. Dit was niet de wens van Ho Chi Min. Hij was liever gecremeerd. Nu is het een plaats waar veel Vietnamezen een bezoek brengen om de grote leider te eren. In November is het Mausoleum vaak een paar dagen dicht, dus wij hadden pech dat we niet binnen konden kijken. Toch vonden we de wisseling van de wacht ook de moeite waard. Hier het adres voor degene die een bezoek willen brengen.

Adres en openingstijden8 Hung Vuong, HanoiOpen op dinsdag, woensdag, donderdag, ( 7.30-10.30 ) zaterdag, zondag ( 7.30-11.00 )De openingstijden kunnen veranderen tijdens feestdagen of andere belangrijke dagen. Meestal in oktober of november is het Ho Chi Minh Mausoleum tijdelijk gesloten. Het beste vraag je even bij je hotel voor de meest actuele status.
Er zijn wel strenge regels, zo mag je niet hard praten of lachen en moet je netjes gekleed zijn. Dus b.v schoenen en geen slippers.