Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het waterpuppet theatre in Hanoi

Hanoi,
Vietnam


In Hanoi ligt het Haon Kiem-meer, met vlakbij het Waterpuppet Theatre, waar poppenspelers o.a. het verhaal van de schildpad en het meer opvoeren. De spelers staan achter een rieten gordijn half in het water en schuiven de poppen aan lange stokken naar voren, begeleid door een live orkest.
Hier zie je een overzicht vanuit de zaal. Het verhaal is goed te volgen, want je krijgt van tevoren uitleg in het Engels. Ik vond het echt de moeite waard.

Na afloop of vooraf kan je dan op zoek gaan naar de echte schildpad in het Haon Kiem-meer ( het ‘meer van het Teruggenomen Zwaard’)

Dit is het verhaal:
Heel lang geleden vond een visser iets heel bijzonders in zijn net. Het was een gouden zwaard! Hij bracht het gouden zwaard naar de koning, die er erg blij mee was, want toen de Chinezen Vietnam binnenvielen,vocht de koning met het gouden zwaard en de Chinezen werden verslagen. Een paar weken na de oorlog maakte de koning een boottochtje op het meer. Opeens kwam er een schildpad aan zwemmen. Hij zei: “Ik wil mijn gouden zwaard terug nu de oorlog afgelopen is.” Maar de koning zei: “Het is mijn zwaard en niet jouw zwaard.” Zo ging het nog een uur door en uiteindelijk sprong de schildpad op de koning, pakte het zwaard en zwom weg. Sinds die dag heeft niemand de schildpad meer gezien.