Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vrouwenmuseum

Hanoi,
Vietnam


Vrouwenmuseum – Hanoi

Wat mij (een man) betreft is het vrouwenmuseum in Hanoi een aanrader. Dit museum laat de rol van de vrouw in het verleden en in het nu zien. Hierbij zie je hoe sterk dat deze vrouwen (moeten) zijn. Aan de hand van de rol van de vrouw wordt je meegenomen door de tijd en leer je ook veel over de verschillende volken. In het museum zie je kleding, foto’s , filmpjes, enz. en op veel plaatsen wordt er via audio uitleg gegeven in goed Engels.

Persoonlijk vond ik vooral de verhalen en beelden over de oorlog aangrijpend. Ook de hoek die geheel in het teken staat van de straatverkoopsters maakt dat je ze toch met andere ogen bekijkt. Heel indrukwekkend.

Het museum staat erg goed bekend. Op tripadvisor scoort het nummer 1 van de attracties in Hanoi. Ook heeft het al een aantal (museum)prijzen gewonnen. Voor ons is de toegang een zeer luttel bedrag van omgerekend enkele kwartjes. Als je alles wilt zien kan je er langer zoet zijn, maar een bezoek van 1 a 2 uur is naar verwachting voldoende.

Het museum is modern gehuisvest in een goed gebouw dat iets ten zuiden van het Hoan Kiemmeer (het centrum van de stad) ligt. Bij dit meer is het zowel overdag als ’s avonds zeer levendig en gezellig.

Het adres is: Ly Thuong Kiet Street 36, Hoan Kiem Dist, Hanoi
De website is: www.womenmuseum.org.vn