Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een onondekt pareltje

Halong Bay en noordkust,
Vietnam


Wij zijn deze week 2 nachten naar het eiland Quan Lan geweest in Halong Bay. Een super relaxed eiland met ultrawitte zandstranden. Het eiland is ongeveer 17 km lang en een paar km breed. We hebben er totaal 2 buitenlandse toeristen gezien. In het weekend zij er wat meer (Vietnamese) toeristen. Er zijn 3 prachtige zandstranden met heerlijk water en je kunt er een leuke fietstocht maken naar het eind van het eiland waar een groot terras is aan zee.
in het enige dorp van betekenis hangt een heerlijk laid back sfeertje met zeer vriendelijke mensen die vooral leven van de visserij en rijstteelt. Er zijn veel mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten. ik zal na terugkomst van mijn vakantie hier wat foto's van plaatsen.
Wij hebben geslapen in een uitstekend hotelletje ( Minh Vu hotel. tel. 793335) met superlekkere visgerechten.
Je kunt op dit eiland komen met een boot vanaf Cai Rong, een heel leuk vissershavenplaatstje. Er gaat 1 keer per dag een boot (half 2) en 1 keer per dag terug (half 7 's ochtends) dus je moet wel minstens 1 nacht blijven, maar 2 nachten is zeker aan te raden. Je kunt overigens ook vanuit Halong City naar Quan Lan varen. Wij hebben dit op de terugweg gedaan. Wij hebben dit alles overigens geboekt via www.vietnamcarte.nl, een voordelig reisbureautje gerund door een Nedelander in Hanoi