Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Turkse pizza

Turkse Riviera,
Turkije


Na de film is het leuk om nog iets te gaan eten. Daarom is mijn laatste bijdrage aan het thema film het klaarmaken van ‘lahmacun’. Dit gerecht is bij ons beter bekend als Turkse pizza. In een klein restaurantje aan de Turkse kust maakt deze vriendelijke mevrouw al jaren samen met haar man de lahmacun.

Het recept:
500 gram bloem, 25 gram margarine, 20 gram verse gist, 2 theelepels zout, 55 ml warm water, 55 ml melk, 1 theelepel suiker. Doe alles in een kom en meng net zolang tot je een mooie bol hebt gekregen. Bedek het deeg (met theedoek) en laat het 30 minuten rijzen.
Mevrouw heeft al kleine bolletjes van het deeg gemaakt en één bolletje uitgerold op een vlakke plaat met een lange stok. Als vulling gebruikt ze hier fijngehakte groenten en ze strooit er later kaas over. Dan gaat de plaat, die haar man nog wat met olie insmeert, op het vuur achter haar.
Ze wappert met karton om het vuur op te stoken en in vijf minuten is de pizza klaar.

Leuke film over een Turkse pizzabezorger: https://www.youtube.com/watch?v=YdGAJ9gx-pE