Khao Sok NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachting in Khao Sok NP

Khao Sok NP,
Thailand


Het immense stuwmeer Racha Praba, behorende tot nationaal park Khao Sok, is een waanzinnige plek om te overnachten. Ik verbleef in op het meer drijvende huisjes (zie foto) waar ik alleen een matje op de grond had om op te slapen. Sanitaire voorzieningen waren in aanbouw, maar eerlijk gezegd is er geen beter bad in de vroege ochtend dan het meer zelf. Recht uit je hut zo het water in, heel verfrissend!

Op het meer zijn uiteraard veel boottochten te ondernemen. Langs prachtige kalkstenen rotsformaties en oerwoud. Op het stille water hoor je goed de geluiden van vogels en apen. Hier ben je dichtbij de natuur. De hutten waar ik verbleef hadden ook kano's beschikbaar waarmee je gratis de omgeving kon verkennen.

Toen ik hier overnachtte was ik doodziek, waarschijnlijk door een voedselvergiftiging. En nóg vond ik het een fenomenale plek. Kun je nagaan hoe ik het ervaren had als ik me kerngezond had gevoeld.

Er zijn verschillende plekken waar drijvende huisjes aangeboden worden. Die van de foto boekte ik bij Riksja Travel (bouwsteen 'Woudreuzen en meren').