Kanchanaburi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Erawan watervallen

Kanchanaburi,
Thailand


Eén van de grootste trekpleisters van deze regio is Erawan National Park. Dit nationale park is toch wel de hoofdreden waarom ik naar Kanchanaburi wilde. In dit park vind je zeven mooie watervallen, de Erawan Watervallen. Je kunt hier zwemmen en relaxen. Houd er wel rekening mee dat er ook vissen zwemmen, dus schrik niet wanneer er een vis aan je tenen knabbelt.

De watervallen bestaan uit zeven niveaus. Hoe hoger, hoe mooier en hoe hoger, hoe rustiger. Vanaf niveau drie begint het een pittige wandeling te worden, dus de meeste toeristen haken halverwege af. Je moet vanaf niveau drie flink klimmen en goede schoenen zijn raadzaam. Niveau zeven ligt op maar liefst 1,5 kilometer hoogte dus houd daar rekening mee. Voordeel is wel dat er amper toeristen zijn op niveau zeven ???? . Ik haakte af op niveau vier, haha.

Tijdens het regenseizoen zijn de watervallen op zijn mooist, maar ondanks dat ik er was tijdens het regenseizoen, was er helaas nog te weinig regen gevallen. Op niveau vier was er nog amper water te bekennen en hadden ze zelfs een grote ‘tuinslang’ opgehangen zodat er nog een beetje water naar beneden viel. Jullie snappen wel dat ik geen 1,5 kilometer naar boven ga lopen als er op niveau vier al amper water te zien is. Ik maakte daarom rechtsomkeer.

Op het eerste niveau kun je gezelschap hebben van apen. Laat deze apen met rust en maak vooral geen oogcontact. Ook is het raadzaam om je spullen niet onbeheerd achter te laten want je zal niet de eerste toerist zijn wiens spullen verdwijnen. Ik heb gelukkig geen apen gezien dus kon met een gerust hart fotograferen.