Kanchanaburi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met de kinderen naar Elephants world

Kanchanaburi,
Thailand


In de zomer van 2013 hebben we met onze kinderen een bezoek gebracht aan Elephants World.
Een olifanten opvang voor oude,zieke en mishandelde olifanten, waar gedacht word aan het welzijn van de olifant.
Dat leek ons wel wat, want daar konden we de kinderen van dichtbij laten zien hoe een olifant leeft.
De olifanten doen geen kunstjes en je leert dat het niet juist is om in een mandje op hun rug door de jungle te hobbelen .
We kregen uitleg over hoe olifanten horen te leven in de jungle,wat ze eten, hoe vaak ze wisselen van kiezen en nog veel meer..
In het begin was het natuurlijk allemaal een beetje spannend,want de olifanten zijn groot en sterk,maar dat gevoel verdween al snel.
De kinderen wilde de olifanten graag helpen en gingen aan de slag door te gaan kijken naar hun ochtend bad ritueel, de groenten wassen in de rivier, kleefrijstballen te maken voor de oude olifanten zonder kiezen, bananenplanten van het land halen,maar ook weer nieuwe planten, want de olifanten eten zoveel dat ze dus ook leren dat er gezorgd moet worden voor voldoende eten.
Later op de dag mochten ze helpen de oude olifanten voeren met de rijstballen die we s'ochtends gemaakt hadden en als klap op de vuurpijl mochten we aan het eind van de dag helpen de olifanten te wassen in de rivier.
Wat een top dag was dit!!
En wat nog mooier was... Onze zoon was er zo van onder de indruk dat hij zijn klasgenootjes wilde laten weten wat hij allemaal geleerd had en hij heeft zijn spreekbeurt over Elephants world gehouden.
Voor mensen die reizen met kinderen (of volwassenen die van dieren houden natuurlijk) is dit het perfecte dagje uit met een behoorlijke leerzame invulling.
.