Jaffna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schone tempel

Jaffna,
Sri Lanka


Een dame veegt de tempel schoon in Thunnalai. Haar kleding lijkt wel speciaal aangepast op de kleuren van het interieur. Toeristen hebben wij hier niet gezien.
De Vallipuram Alvar Vishnu Kovil tempel gelegen in Thunnalai, Vadamarachchi wordt beschouwd als een van de oudste hindoetempels in Jaffna. En zoals de naam al doet vermoeden is het een heiligdom gewijd aan Heer Vishnu, de bewaarder en beschermer van het universum.
Volgens de legende werd een vrome dame bekend als Lavalli Ammaiyar getroffen door een vloek waardoor ze geen eigen kinderen kon krijgen. Dientengevolge ging ze naar een plaats die heilig was voor Heer Vishnu, waarvan wordt aangenomen dat dit de huidige locatie van de tempel is en bad met haar armen uitgestrekt naar de godheid om haar vloek op te heffen.Op een dag toen ze op zee was met een paar andere vissers, sprong een gigantische vis in de armen van Lavalli Ammaiyar en veranderde in een baby ,Vishnu, die snel verdween. Nadat een oude ziener de gebeurtenissen had zien ontvouwen, gaf hij een 'chakkaram' (een schijf die de godheid symboliseert) aan de mensen, die het uiteindelijk in het huidige heiligdom van de kovil plaatsten, om de gebeurtenis te herdenken.
De tempel in Jaffna kan worden bezocht; het is dagelijks geopend van 6.00 tot 12.30 uur en opnieuw van 15.00 tot 18.00 uur, als gevolg van de 'poojas' (rituelen) die plaatsvinden. (info www.knowsrilanka.com)