Bhaktapur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Taumadhi Square met Nyatapola Tempel vanaf een dakterras

Bhaktapur,
Nepal


In een van de koningssteden van Nepal Bhaktapur vindt je een aantal mooie pleinen. Een van deze pleinen is de Taumadhi Square. Mooi uitzicht op dit plein heb je van een van de dakterrassen van restaurants-bars in een van de zijstraten. Deze foto is gemaakt bij Bhadgaon Guest House. Je ziet hier een van de hoogste in pagode-stijl gebouwde tempel in de Kathmandu-vallei de Nyatapola Tempel, 30m hoog met 5 terugspringende terrassen en op elk terras 2 beelden van wachters zoals Malla worstelaars, olifanten, leeuwen, griffioenen, en de tijger en de Leeuw godinnen. De wachters die hoger staan zouden 10 maal zo sterk zijn als de voorgaande.

Rechts ervan zie je de Bhairavnath Mandir gewijd aan Bhairav beschermgod van Bhaktapur. In een nis vlakbij de grond staat een circa 30 cm hoog beeldje beschermd door een koperen deur waardoor de offergaven worden geworpen in het binnenste van de tempel.

Op het plein verkopers van prullaria, tasjes, messen, hoeden, portemonnees en munten. Je moet wel afdingen. Dit alles kun je goed en rustig bekijken van het hoge standpunt.