West Mongolie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de camping

West Mongolie,
Mongolië


Dit kleine basecamp aan de voet van de Potanin glacier midden in het Altai gebergte is niet makkelijk te bereiken, maar eenmaal daar zijn er verschillende mogelijkheden: Wandeling naar de gletsjer, beklimmen van het hoogste punt de Hüjtenpiek, of een iets makkelijkere beklimming naar de 4000 meter hoge Malchin’s Peak.

De meeste mensen die hier komen, komen om het hoogste punt te beklimmen namelijk de Hüjtenpiek, wat letterlijk koud punt betekend! De berg heeft een hoogte van 4374 meter boven de zeespiegel en de bergtop Hüjtenpiek is daarmee het hoogste punt van Mongolië. Dit is alleen weggelegd voor bekwame en getrainde bergbeklimmers, en onder begeleiding van een berggids.

Vanuit basecamp loop je richting de Malchin’s Peak, daar steek je de Potanin-gletsjer over naar highcamp voor overnachting (een vlak stuk waar 2 tenten kunnen staan).
Vanuit highcamp gaat de trekking verder naar de top en weer terug naar highcamp. De echte bikkels beklimmen op de terugweg naar basecamp nog de Malchin’s Peak die mooi zicht heeft op de Hüjtenpiek.

Voor deze trekking moet je minimaal 6 dagen uittrekken, aangezien er niet altijd geklommen kan worden ivm slecht weer...
Voor meer info:
http://www.summitpost.org/mount-kh-iten/933720

Je begrijpt wel dat wij dit natuurlijk niet gedaan hebben....