Sabah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kapalai Island

Sabah,
Maleisië


Wil je je avontuurlijke vakantie van Borneo afsluiten door even bij te komen en te relaxen dan is Kapalai Dive Resort
een geweldige unieke locatie.

Het is een resort gebouwd op zee op een zandbank en heeft door de ondiepte een mooie licht turquise zee rondom liggen waarin heel veel vissen en zeesterren te bewonderen zijn zonder nog in de zee te hoeven gaan.

Dit is een echt duikersparadijsje maar ook om te snorkelen of om gewoon heerlijk te ontspannen is dit een mooie bestemming. Heerlijk rustig doordat de vele duikers gedurende de dag in de zee liggen.

Het eten is matig maar door buffetkeuze is het prima (westers en aziatisch).

Kijk voor meer informatie op http://sipadan-kapalai.com.

Dichtbij Kapalai ligt Mabul Island en Sipadan Island (beschermd gebied). Vanuit Kapalai zijn hier ook duik en snorkeltrips naartoen mogelijk. Sipadan is beschermd en heb je toestemming voor nodig. Neem je een duikarrangement dan krijg je goedkeuring om hier 1 duik te mogen doen.

Voor diegene die denken strand te missen op deze locatie: er is een strand gebouwd bouwen de zee aan het einde van de steiger en met eb ligt er een grote zandbank waar je op kan liggen/lopen in de middag.
De zee is toegankelijk via meerdere trappen vanaf de steigers. geen steiger vanaf eigen chalet maar wel een prachtig groot balkon met mooi uitzicht. s Avonds en s nachts staan er overal spots in de zee gericht zodat je zelfs dan vissen kan bekijken.

Een echte aanrader voor mensen die houden van bijzondere locaties! Nieuwsgierig geworden?
Zie mijn foto's voor een indruk.

Prijzen voor de accomadatie zijn >100 euro voor een 2 persoonschalet. Mail ze voor exacte bedrag.
Transfer inclusief vanuit Semporna of Tawau. De transfer vanuit Tawau is 70 minuten rijden naar Semporna.
Vanaf daar wordt je met een speedboot in ongeveer 30 minuten naar Kapalai gebracht. Op Tawau is een luchthaven.
Wil je vliegend vanuit Tawau aankomen en vertrekken overleg dit met het resort aangezien er vaste tijden van de boot zijn zodat je altijd wel je vliegaansluiting kan halen.