Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Authentiek Laos

Noord Laos,
Laos


Na wat foto’s en blogs gezien en gelezen te hebben over Muang Ngoi, waren we nieuwsgierig genoeg om een trip naar dit dorpje te ondernemen. En alleen de reis er naar toe was al prachtig!


DE RIT
Vanuit Luang Prabang hebben we eerst een extreem hobbelige rit van 4 uur per minivan naar Nong Khiaw gemaakt. Hier stappen we in een bootje waaruit we een uur lang worden getrakteerd op prachtige uitzichten. We zien onwijs veel waterbuffels en koeien aan de kant, bananenplanten tussen het oerwoud en karstgebergten die versierd zijn door de laaghangende bewolking, vissers op kleurrijke bootjes over de Nam Ou rivier, prachtig! We varen verschillende dorpjes voorbij die aan de natuurlijk gevormde zandbanken zijn opgezet en al zwaaiend leggen we onze eerste contacten met de lokale bevolking.


MUANG NGOI
In Muang Ngoi is eigenlijk niet veel te beleven en dat is misschien ook wel de charme van dit dorpje. Er is 1 zanderige/modderige weg met een paar restaurantjes en wat kraampjes maar je ziet hier vooral veel spelende kinderen, puppies en kippen. De kinderen zijn nieuwsgierig en de mensen vriendelijk. De huisjes zijn simpel maar voldoen. Hier zie je hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om te kunnen leven en gelukkig te zijn. De omgeving en de bergen lenen zich erg goed voor hikes door de dorpjes en de natuur. Ook kun je vanaf hier doorvaren en de grens oversteken richting Vietnam.

Om het authentieke Laos mee te maken is dit echt een aanrader voor een paar dagen!