Jordanië Woestijngebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen in een ziekenhuis???

Jordanië Woestijngebied,
Jordanië


Nee, het is niet het soort slapen in een ziekenhuis als er iets met je mis is, maar slapen op een hele mooie vakantiebestemming; De Azraq Lodge, een oud Brits militair hospitaal, dat prachtig is gerestaureerd en op een bijzondere lokatie staat.
Het grootste originele deel is er nog en heeft ook nog dezelfde sfeer. In het nieuwe moderne deel zijn de kamers. Het eten is uit de regio, heerlijk. Wil je alkohol drinken dan zul je het zelf mee moeten nemen, dit is geen bezwaar.
De meeste toeristen komen in bussen naar dit gebied toe, tikken de bezienswaardigheden aan en zijn na een paar uur weer weg.
Hiermee doe je de omgeving onrecht aan. Eigenlijk, als ik er over nadenk is dat goed, dan is het nooit echt druk. Maar reis je op eigen gelegenheid en dat is hier handig, blijf dan eens een paar (2 is genoeg) nachtjes. Het is meer dan de moeite waard.
Bezoek;
het Wedlands Reserve voor birdwatchers en gewoon voor de rust. Ook kun je wandelen langs de vloedlijn van het meer, aan de andere kant van Azraq. Kijk uit voor de modderpoelen. Er zijn veel vogels te zien. Als je de geschiedenis en de toekomst van het meer leest, dan krijg je toch wel de kriebels over de manier mensen met de natuur omgaan, maar dat is weer een heel ander verhaal.
het Shaumari Wildlife Reserve. Hier fokt men de haast uitgestorven Arabian Oryx en de Persian Onager (een ezelsoort) terug tot een gezond aantal voor het terug uitzetten. Wel goed informeren dit park is men aan het restaureren. Nu kun je er nog niet in.
Breng een bezoek aan de woestijn kastelen. Een prachtige ervaring. Een keer entree betalen, (2 JD) wil zeggen dat je drie kastelen mag bezoeken. Een ervan staat in Azraq en is gebouwd van zwarte basaltblokken.
Door je bezoek zorg je er voor dat de natuur ook hier een duwtje in de rug krijgt en dat de historische gebouwen in goede staat blijven, dus gewoon doen.