Osaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Je rijdt er dwars doorheen in Osaka

Osaka,
Japan


Een stedentrip alleen naar Osaka doe je natuurlijk niet als je in Japan bent, maar ik wil jullie wel de stad van de ‘808 bruggen’ van harte aanbevelen.
Ga vooral eens naar het gigantische Osaka Station, waar links en rechts een shoppingmall is gebouwd. ‘Shop till you drop’ is hier wel van toepassing.
Even uitwaaien doe je op het Umeda Sky Building. Het gebouw bestaat uit twee torens van veertig verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door een dakterras dat opgebouwd is op de grond en vervolgens 170 meter is opgehesen.
Helemaal boven kom je via loopbruggen, eigenlijk roltrappen, op de 'panoramic gallery' in de open lucht, waar je 360 graden vrij uitzicht hebt over de stad.
Bij dat uitzicht val je van de ene verbazing in de andere. Hier zie je bijvoorbeeld in het midden het TKP Garden City Umeda gebouw, waar een snelweg dwars doorheen gaat. De eigenaar van het gebouw wilde eerst geen toestemming geven om de hooggelegen snelwegen via zijn gebouw met elkaar te verbinden. De oplossing werd een tunnel met extra isolatie zonder de verdiepingen 4, 5 en 6 te raken. Knap werk!