Yazd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De naan vloog al eerder de deur uit

Yazd,
Iran


Beste reporters,

Mijn vorige foto had ik al eens geplaatst, dus ik heb gevraagd hem te verwijderen.
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/iran/yazd/reisreporter/fotos/500357.html

Nu plaats ik het vervolg:
De bakker heeft het druk, want het is tijd voor de maaltijd en daar hoort natuurlijk naan bij. De broden liggen hier af te koelen en worden in grote hoeveelheden opgehaald, want naan wordt bij iedere maaltijd gegeten. Nog wat recepten:
's Morgens smeer je er kaas op of je doopt ze in de yoghurt.
Bij de warme maaltijd scheur je stukken van het brood af en doopt ze in een saus of je vult het brood met een groentemengsel dat je oprolt als een pannenkoek.

Vanavond heb ik het brood in een courgettesaus gedoopt. Nog wat geraspte kaas erover, heerlijk. Met een groene salade heb je trouwens een complete maaltijd.