Kerman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heerlijk buiten eten bij Bagh-e Shazahde

Kerman,
Iran


We zijn door een woestijnachtig gebied gereden waar bijna geen plantengroei is en komen dan opeens in een groene oase met waterpartijen: Bagh-e Shazahde, de prinsentuin.
De tuin is aangelegd bij het kleine paleis van Abdul Hamid Mirza, een van de laatste prinsen uit de Qajar dynastie. Eerder plaatste ik een foto van de tuin zelf.
Net buiten de tuin hebben veel mensen in de schaduw een picknickplaats ingericht. Er liggen kleden en kussens en op het meegebrachte gasstel wordt een heerlijke maaltijd klaargemaakt.
Zoals in heel Iran nodigt de familie ons uit om mee te eten van de maaltijd met naanbrood en een soort saté. We weigeren beleefd en weigeren volgens de beleefdheidsnormen nog een keer, maar maken wel een praatje. Ik maak wat foto's, het is heel gezellig.

Let ook op de Amerikaanse symbolen: colafles en nep Apple shirt. De gewone Iraniër heeft niets tegen Amerika. Verder valt de dracht van de verplichte hoofddoek op: jongeren losjes op het achterhoofd, ouderen bedekken het haar helemaal.

Locatie: 6 km van Mahan, provincie Kerman op de achtergrond het gebergte