Kashan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen als een rijke koopman

Kashan,
Iran


Al eerder vertelde ik dat het erg leuk is om in een voormalig koopmanshuis te logeren, zoals het Kohan Kashane in Yazd, of zoals hier het Ehsan House in Kashan. Dit huis is tevens museum en bibliotheek. Je kunt er kennismaken met traditonele muziek en dichtkunst, absoluut niet toeristisch.
Ik kijk hier vanaf de eerste verdieping naar de patio, waar je het op rustbedden langzaam donker ziet worden. Zoals je ziet aan de lichtjes van de telefoons is er wifi, overal gratis in Iran trouwens.
Wij zitten op het terras voor de kamer, zo'n zelfde terras zie je aan de overkant. Rechts en links ga naar andere kamers die ook rond een kleine patio zonder vijver liggen. De kamers zijn koel, ook dit huis heeft windtorens. Voor sommige kamers moet je steile stenen trappen op. De inrichting varieert van luxe tot eenvoudig, maar iedere kamer heeft een eigen badkamer.Het restaurant is uitstekend, evenals het traditionele ontbijt, dat beneden bij de patio geserveerd wordt.
Het hotel is moeilijk te vinden. Het ligt in een smalle steeg. Vraag naar Ehsan House of naar de Agha Bozorg mosque bij het Kamalolmolkplein.