Sulawesi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bunaken duiklokatie voor nominatie Unesco

Sulawesi,
Indonesië


Een van de mooiste plekken om te duiken naast Sipadan en de Blue hole is het marinepark Bunaken. Inmiddels op de nominatielist voor Unesco en dat is maar goed ook.
Door het dynamietvissen in Indonesie wordt er nog dagelijks veel koraal kapot gemaakt en de duikscholen in Bunaken stellen zich tot doel dit marinepark te beschermen. Gelukkig zie je dit ook op het vaste land zoals bij Tankoko in Celebes steeds meer gebeuren. Dit heeft alles te maken met het feit dat men in Indonesie in de gaten krijgt dat toerisme beter verdiend dan landbouw o.i.d..
Bunaken National Park is een beroemd maritiem park in Indonesië. De koraalriffen rond de eilanden vormen een populaire plek om te duiken en te snorkelen. Met meer dan 3.000 soorten vis alsook de dugong, een soort zeekoe, is het een bijzondere plek.

Het eiland Bunaken is het grootste eiland van de regio en hier vind je dan ook de meeste restaurants en accommodaties. Hoewel het natuurpark erg populair is valt de enorme toeristenmassa reuze mee.

De wateren in het natuurpark zijn met ruim 1.550 meter erg diep en je kunt er wel tot 40 meter kijken. Het warme water maakt het een fijne plek om te duiken. Er is een grote diversiteit aan onderwaterleven, met zo’n 300 verschillende koraalsoorten en 3.000 vissoorten en schildpadden is er genoeg te zien onderwater.

Ook de eilanden zelf zijn zeker de moeite waard. Je kunt er wandeltochten maken door de mangrovebossen en regenwouden. Waarbij je apen en andere dieren kunt ontmoeten. Ook kun je hier erg goed kajakken en zo de omgeving verkennen.
Bespreek zelf de duikschool online er zijn er veel en eigenlijk allemaal erg goed. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Twofish divers. Ze halen je op van het vliegveld en brengen je naar je bestemming.