Soerabaja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek een van de mooiste tempels van Java !

Soerabaja,
Indonesië


Als je in Surabaya komt moet je zeker de prachtige Boeddhistische / Chinese tempel in China town bezoeken.
Hij is zo indrukwekkend…….

In Surabaya zal je waarschijnlijk naar de bekende rode brug (Jembatan Merah) gaan, waar nog steeds koopwaar vervoerd wordt met karren, fietsen en andere motorloze voertuigen. Vanaf de rode brug loop je onder een grote boog, die boven de straat hangt, China Town binnen. Je staat nu in de straat Kembang Jepun.
Direct aan de linkerkant zie je het spirituele hart van deze wijk; een meer dan 300 jaar oude, donkere en stemmige tempel van 3 etages hoog. De Hok Tech Tian tempel !
Deze tempel die veel indruk op ons heeft gemaakt wordt helemaal verlicht met kaarsen. Kaarsen met een diameter tot wel een halve meter en hoogtes tot wel twee en een halve meter.
Verder zie je een verzameling met zeer oude Boeddha’s, werkelijk prachtig.
Ik heb veel boeddhistische tempels in Azie gezien maar deze tempel is met zijn 3 verdiepingen een van de mooiste en grootste.
Je kunt er een uitgebreide rondleiding krijgen en je krijgt dan zelfs een persoonlijke boodschap mee voor je eigen toekomst. Hiervoor moet je wel met stokjes aan de slag, maar dat wijst zichzelf uit….. Is trouwens ook lachen, hoor !
Je moet met een koker vol stokjes net zolang schudden tot er eén stokje naar boven komt en die moet er dan uitvallen.
Dit stokje heeft weer een nummer en het is ook van belang hoe het stokje op de grond valt. Op deze wijze wordt je eigen toekomst voorspeld.
Natuurlijk vielen bij mij alle stokjes op de grond, maar na 3 keer lukte het me wel !!!

Mocht je in Surabaya komen, probeer dan deze indrukwekkende tempel te bezoeken.
Hij is echt de moeite waard !!