Raja Ampat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Raja Ampat image

Part 1 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea

Raja Ampat
Indonesië
Sousje

Part 1 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea

Wil je nog een plek ontdekken buiten alle hordes toeristen en buiten de gebaande paden om?
Wacht dan niet langer en kayak met me mee..

Vol verwachting komen we aan op de luchthaven van Sorong, vanuit hier vertrekken we de volgende dag met de speedboot naar Raja Ampat oftewel; Viervorsteneilanden Waigeo, Batanta, Salawati en Misool. Dit gebied ligt in het zogenaamde Koraal Driehoek en is indrukwekkend mooi zowel boven water als onder water.
We verblijven in het Kri Eco Resort van Max Ammer op een van de eilandjes van Waigeo genaamd Kri. Dit Eco Resort is bij uitstek de plek om te verblijven om te duiken en is het Raja Ampat Research and Conservation Center (RARCC) aanwezig. Dit is een non- profitorganisatie ter bevordering van de lokale bevolking om homestays te bouwen en te leren omgaan met het toerisme. Het is bijzonder dat de 85 dorpen met hun bewoners pas de tweede generatie betreft welke in aanraking komt met bewoners en reizigers buiten hun eigen dorp om. Dit heeft ons nieuwsgierig gemaakt en ons ertoe gezet om dit ongerept paradijsje aan de andere kant van de wereld te ontdekken!

'Tuut, Tuuut! ' Ik kijk op tegen de felle stralen van de zon wat al heel hard brand op mijn huid zo vroeg in de ochtend en zie dat de boot gearriveerd is. We stappen in en vol verwachting varen we samen met springende vissen tonijn uit de zee naar het resort. Het is een prachtige en idyllische accommodatie waar mijn ogen worden verwend door alle koraal en helderheid van het water. De accommodatie is primitief met weinig luxe, maar biedt alles wat een duiker nodig heeft. Raja Ampat herbergt waarschijnlijk de rijkste koraalriffen op aarde. De onderzoekers vonden 450 soorten hard koraal, meer dan 600 soorten weekdieren en wel 1100 vissoorten.

Avontuur! Dit knaagt aan ons sinds we het idee kregen om niet te gaan duiken maar te kayaken in Raja Ampat. Vol verbazing vragen de reizigers van het Kri Eco Resort hoe we dat gaan doen en of we hard getraind hebben. En ja, dat hadden we zeker, we hadden 1 keer met de kano in ons stadje door de grachten gevaren en dat beviel ons wel. We hadden hard gesport in de sportschool om de spieren in de armen wakker te maken en klaar te stomen voor de reis van 6 dagen van homestay naar homestay per kayak! We waren verbaasd te horen van RARCC dat wij de eersten waren met het doel alleen te kayaken, dat vonden we bijzonder wat we later in onze reis ook zouden ontdekken..


--> Vervolg in andere blog ' Part 2 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea '


# Met dank aan Columbus Magazine Editie 33 over het artikel Papua Power wat ons ertoe heeft gezet om deze reis te maken

Foto's

eabe6.jpg
eabe6.jpg
Sousje
0b890.jpg
0b890.jpg
Sousje
5059c.jpg
5059c.jpg
Sousje