Celebes (Sulawesi) image

Celebes (Sulawesi)


Reviews

Celebes (Sulawesi)
Indonesië
Lkoedam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Indonesië Celebes (Sulawesi)
Dragonfly was hier 30 Apr 2013
Bunaken heeft 6 eilandanden bij Celebes Sulawesi die gelukkig nu op de nominatielijst van Unesco staat. Door het dynamietvissen wat eerder werd gedaan hier, maar nog overal gebeurd in Indonesie,is veel van de prachtige onderwaterwereld beschadigd. De plek en het koraal zijn echter zo uniek dat er meerdere duikscholen zijn die het tot hun plicht zien om dit gebied te beschermen. Dit doen ze door educatie aan de lokale bevolking en wanneer je met deze duikscholen gaat duiken voorlichting aan de enthousiastelingen die van duiken houden, om toch vooral voorzichtig te zijn niets te beschadigen of aan te raken. De wateren in het natuurpark zijn met ruim 1.550 meter erg diep en je kunt er wel tot 40 meter kijken. Het warme water maakt het een fijne plek om te duiken. Er is een grote diversiteit aan onderwaterleven, met zo’n 300 verschillende koraalsoorten en 3.000 vissoorten en schildpadden is er genoeg te zien onderwater. In national park Bunaken met meer dan 3.000 soorten vis alsook de dugong, een soort zeekoe, is het een hele bijzondere plek en naast Sipadan Maleisie een van de prachtige duikspots voor de liefhebber van duiken en snorkelen. Ook de eilanden zelf zijn zeker de moeite waard. Je kunt er wandeltochten maken door de mangrovebossen en regenwouden. Waarbij je apen en andere dieren kunt ontmoeten. Ook kun je hier erg goed kajakken en zo de omgeving verkennen. Een aanrader dus als je van duiken en snorkelen houdt,
Regio
  • Prachtig helder water
  • Veel verschillende soorten vis
  • beschermd door de plaatstelijke duikscholen
  • Gemakkelijk zelf te organiseren
  • Goed betaalbaar
  • Geen echt strand
Review geplaatst op 2017-10-09
9
Indonesië Celebes (Sulawesi)
Deze bijzondere belevenis was een trektocht door het karstgebergte bij Rammang-Rammang in Zuid-Sulawesi. Sulawesi staat bekend om de Toraja-cultuur met graven in de wanden van bergen en de begrafenisrituelen die een dorp gedurende een week in feeststemming brengt. Daarnaast zijn er in het noorden eilanden, bekend om de mooie duikmogelijkheden. Dit natuurfenomeen in Zuid Sulawesi mag je echter niet missen. Karstgebergte ontstaat doordat de kalk in steen oplost, door zuren in regen en een grillig gevormd gebergte achterlaat. Het Columbus gevoel is het afwisselende en nog niet ontdekt door grote groepen toeristen. Je trekt te voet door rijstvelden op weg naar de bergen in de verte. Als eerste kom je langs alleenstaande rotsen in fantastische vormen. Eenmaal in het gebergte gevorderd kun je een kano huren, waarmee je dieper het gebergte in trekt. Naast de fotogenieke bergen zijn er ook grotten, waar grottekeningen van 40.000 jaar oud gevonden zijn. Naast de afwisseling van trektocht, kano en grotten is dit een plek in Sulawesi, die je niet mag missen.
Regio
  • afwisseling
  • weinig toeristen
  • fotogeniek
  • weinig toeristische voorzieningen.
Review geplaatst op 2016-10-04
9
Indonesië Celebes (Sulawesi)
Fransvdg was hier 30 Jun 2007
Sulawesi is 5 x zo groot als Nederland. Ik adviseer je dus om niet in één keer alles te willen zien. Zelf heb ik de beste herinneringen aan Torajaland, het gebied rond Rantepao. De natuur is er prachtig. Je ziet vooral bergen, bos en rijstvelden. Maar ook cultureel is dit gebied bijzonder de moeite waard. Dat komt door de rijke cultuur van de Toraja-bevolking. Als je de kans krijgt, raad ik je aan om naar een begrafenis te gaan. Vaak is de overledene al maanden dood en wordt de begrafenis uitgesteld tot na de oogsttijd in juli of augustus. Van heinde en verre komen de mensen naar zo'n plechtigheid. Zeer waarschijnlijk mag je mee eten als je komt. Bij rijkere mensen worden er tijdens de festiviteiten voor de begrafenis veel karbouwen geslacht. Hun horens worden als teken van aanzien aan de voorgevel van de tongkonan (het traditionele familiehuis) gehangen. In Lemo kun je de traditionele rotsgraven zien met de houten tau tau beelden op een rotsbalkon. En in Kambira kun je naar een baby boom. Daar werd een graf in een boom gemaakt voor jonge baby's (die nog geen tanden handen). De boom herstelde het gemaakte gat zelf en zo werd de baby ingekapseld. Men dacht dan dat de baby vanuit die boom rechtstreeks naar de hemel kon gaan. Dit klinkt allemaal nogal verdrietig, maar ter plekke zul je merken dat de mensen deze tradities anders ervaren. Ik heb er mooie herinneringen aan.
Regio
  • prachtige natuur
  • interessante tradities
Review geplaatst op 2016-09-14