West Bengalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boottocht op de Sikia Jhora.

West Bengalen,
India


Lokale vrouwen zijn de drijvende krachten achter dit ecotoerisme project aan de zuidkant van Buxa Tiger Reserve. Met een door een duwstok voortbewogen boot ga je fluisterstil de Sikia Jhora rivier op. Binnen de kortste keren sluit het dichte bladerdak zich boven het slingerende stroompje. Groot wild zal je hier niet zien maar de vele vogels en vlinders zullen de camera's evengoed wel laten ronken.

De dames van het project nodigen je na de tocht graag uit voor een bakje thee en een leuk gesprek met handen en voeten. Echt zo'n plek waarvan je weet dat elke roepie die je besteedt ten goede komt aan de lokale gemeenschap. Een gemeenschap die daardoor mogelijk het belang inziet van het behoud van het natuurgebied waar ze naast wonen.

Buxa ligt tegen de grens met Bhutan. Dit reservaat vormt een belangrijke schakel tijdens de migratie van grote kuddes olifanten. De Buxa Eco Hut is een waanzinnige plek om te verblijven. Deze Homestay staat in een klein dorpje midden in het bos. Geen mobiel bereik, beperkt elektriciteit, miljoenen sterren en de geluiden van de jungle om je heen.

Alipurduar is de dichtstbijzijnde grote stad, bereikbaar per trein vanaf Kolkata of Siliguri de toegangspoort tot het gebied voorbij de 'kippennek ' waar India slechts 30 km breed is.

Info:
http://www.ourwildindia.net/hotel-buxa-tiger-reserve.html