Jaisalmer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

80 jaar

Jaisalmer,
India


Jaisalmer wordt wel de gouden stad genoemd. Van de bekende plaatsen in Rajastan ligt Jaisalmer het verst in de woestijn en het meest naar het westen. Hier is de woestijn nog wel wat begroeid, maar 40 kilometer naar het oosten beginnen de echte zandduinen.
Het oude centrum van de stad is het Jaisalmer Fort. Het ligt op een heuvel en is geheel ommuurd. Binnen de muren heb je veel kleine straatjes, tempels, winkeltjes, (koopmans)huizen en gewone woningen.
De term gouden stad komt van de vele gele (gouden) stenen die gebruikt zijn in de stad. De stad is ontstaan en dankt zijn rijkdom aan de karavanen die er langs trokken.
De man op de foto zat in een blauw geverfd portiek bij zijn woning. Hij zat te babbelen met zijn kleinzoon. Deze sprak redelijk Engels vertelde ons dat zijn opa 80 was en dat ze met de familie voor hem zorgden.
Naast de opvallende blauwe achtergrond vallen ook de blauwe ringen om zijn pupillen op. Je ziet veel oudere mensen met staar. Ik vond dat hij een mooie kop had voor zijn 8o lentes.