Gujarat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avondspits

Gujarat,
India


Vanuit ons eco-resort in Dassada vertrekken in de loop van de middag naar een klein dorpje in de buurt. Er is geen speciale activiteit of gebouw te bewonderen, maar alleen een wandeling door deze wijk waar nooit een toerist komt. En juist dat is het speciale aan dit bezoek. Zo ongedwongen en zo natuurlijk!

Met onze gids lopen we door de wijk waar net de werkdag ten einde loopt. De mannen komen thuis van het werk en liggen op een bed buiten te woning te relaxen, kinderen spelen in de zanderige straatjes, vrouwen zitten nog in hun kleine winkeltjes te kletsen met buurtgenoten en de jonge vrouwen lopen met hun zilverkleurige waterkannen op het hoofd naar de rivier om water te halen, enz.

Pas als het donker begint te worden, lopen we terug naar de jeep. Helaas worden we tegengehouden door de drukke avondspits..... een kudde koeien loopt het dorp uit, terwijl een tractor met hooi, een brommer en een fietser het dorp uit willen. Ook voor ons zit er niet anders op dan te wachten tot de koeien hun weg hebben gevonden..............