Gujarat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Samenleven

Gujarat,
India


Vanuit ons verblijf nabij Dasada hebben we 's ochtends een safari in de Little Rann of Kutch. Dit is een onvruchtbare zoutvlakte waar o.a. de wilde ezel nog voorkomt, evenals flamingo's en pelikanen. Ook krijgen we te zien hoe er zout wordt gewonnen.

In de middag bezoeken we een klein dorpje in de buurt. Het is zo leuk om hier aan het einde van de middag rond te lopen en het dagelijks leven te ervaren. Vrouwen komen terug van de waterplaats met de zilveren kannen op het hoofd of met een schaal met gewassen kleding, de kleine winkeltjes zijn nog open en de winkeliers zitten tussen hun spullen in de kleine ruimte, vrouwen vegen hun erfje schoon en de kinderen rennen rond met een klein geitje.....

Deze twee mannen hebben een plekje gevonden onder de oude poort in het dorp..... een moslim en een hindoe. Elke dag komen ze hier aan het einde van de middag bij elkaar om samen te zijn, samen te praten en het nieuws door te nemen. Misschien zeggen ze soms wel niets.
Maar waar overal in Gujarat en elders op de wereld de tegenstellingen tussen geloven toenemen, geven zij het goede voorbeeld van vreedzaam en verdraagzaam SAMENleven!!!
(vergroten maakt het beeld nog sprekender)