Gujarat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waarom je naar Gujarat moet

Gujarat,
India


Wie de echte wilde ezels wil zien(die maar op drie plaatsen ter wereld voorkomen) kan daar voor prima terecht bij het desertcourserscamp van onze vriend Dhanraj Malik in de buurt van Zainabad > http://www.desertcoursers.net/.Hij doet alles om het je naar de zin te maken zo ook een overnachting midden op de grote zoutvlakte (rann)(de bedden worden zelfs meegesleept) waar je gewekt wordt door duizenden kraanvogels.(voor vogelaars ook een heel interessant gebied)Ook een "happy hour" tijdens de zonsondergang midden op de rann is zeker een aanbeveling.Een geweldige ervaring. Als je hier in de buurt bent kijk dan ook uit naar de fakirani jath, een nomadische,moslim bevolkingsgroep die migreert tussen Pakistan en India (zie mijn foto's)
Ook een prachtige verblijfplaats is http://www.rannriders.com/
Het plaatsje Bhuj (waar veel Rabari(veehoeders) handel drijven) is een prima uitgangspunt om naar het noordelijke gelegen gebied te gaan waar diverse zeer kleurrijke bevolkingsgroepen leven.Hiervoor heb je wel permits nodig (b.v. naar Gorewali,Hodka)die je in Bhuj kunt aanvragen (vraag in je hotel hiernaar).
Veel bevolkingsgroepen hebben hun eigen, herkenbare embroideries (geborduurde kleding/dekens) . Prachtig om te zien ! Om een idee te geven : http://www.nivalink.com/destination-exp/craft-villages-around-bhuj.
Ga ook naar Mandvi waar je de bouw van de dhows kunt bekijken.(grote houten boten , vaak van teak gemaakt die voeren tussen India en Arabië/Afrika).
Ga ook naar Poshina waar vele kleurrijke bevolkingsgroepen wonen (adivasi) met hun speciale offerplaatsen (duizenden terracotta paardjes).