Gujarat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tussen de pilgrims de berg op in Gujarat

Gujarat,
India


Vlak bij de, ook erg interessante vestingsstad, Junagadh in Zuid Gujarat vind je Girnar Hill; een pelgrimsoord voor Hindu's en Jains. Om, net als de pelgrims het eindpunt te bereiken, moet je een route met 10.000 traptreden overwinnen. Deze treden vormen het pad over 3 heuvels met als eindpunt Dat Tatraya (een heilige plek). Tijdens de 'wandeling' kun je genieten van verschillende tempelcomplexen (al gebouwd in de 12e eeuw), prachtige uitzichten en de vele gieren die hun nesten hebben langs het pad.

En het is ook best bijzonder om tussen de pelgrims de tocht te maken. Naast desadhu's zijn het vooral gewone Indiase families en net-getrouwde koppels die de tocht maken.
Er zijn op de route voldoende plekken om iets te eten en te drinken. Eten en drinken meenemen is dus niet nodig.

Het makkelijkste is om je met een taxi van Junagadh naar het beginpunt te laten brengen. Begin ook vroeg in de ochtend met deze excursie, want de 10.000 treden is alleen heen.....en je moet ook nog terug. Mocht het zwaar worden; je kunt onderweg ook een drager inhuren. Zij kunnen je naar boven dragen op een soort van brancard-stoel (zag er niet heel comfortabel uit). Het tarief is afhankelijk van je gewicht, dus je wordt eerst gewogen........

Er komen niet al te veel toeristen, dus bereid je erop voor dat je zelf ook even een toeristische attractie bent voor de Indiase pelgrims. Dus veel op de foto en ontelbare keren je naam zeggen.
Al met al een bijzondere belevenis, die je niet mag missen als je in de buurt bent.